2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatları
MAKALE #20998 © Yazan Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER | Yayın Ocak 2020 | 1,851 Okuyucu
Latince kökenli bir kelime olan Himenoplasti kızlık zarı onarımıdır. Kızlık zarı dikimi ameliyatı ile hedeflenen ilişki sırasında vajinada kanlanma salgılayacak yeni bir doku oluşturma işlemidir. Kızlık zarı dikimi ameliyatlarında herhangi bir risk faktörü bulunmamaktadır.

Kızlık Zarı Raporu Hangi Durumlarda İstenir?

Savcılıktan kızlık zarı muayenesi raporu, kişi adli bir olay neticesinde muayene olacaksa istenir. Rapor gerekli durumlarda savcılıktan alınan kâğıtla muayene adli tıp kurumunda gerçekleşir. Kızlık zarı muayeneleri oldukça kolaydır. Yaklaşık 30-40 saniye sürer. Kişi jinekolojik muayene masasına alınır. Hekim tarafından dış dudaklar uygun bir şekilde çekilerek vajina içi ve kızlık zarı incelenir. Kızlık zarındaki yırtılma ve hasarlar saat kadranı hizasında tespit edilir. Saat 1 den 12 ye kadar olan yırtıklar ve kızlık zarının yapıları kişiye bilgilendirme amaçlı verilir.

Kızlık Zarı Muayenesinde Yanılma Olur Mu?

Kızlık zarı muayenesinde doktorun yanılma payı % 99 civarındadır. Kızlık zarı yırtılmaları ilk 7 gün içinde gerçekleştiyse yırtılan bölgedeki o geçmemiş olan yaradan ilişkinin kaç gün içinde gerçekleştiği tahmin edilebilir. 7 günden sonra olan yaralanmalarda ilişkinin ne zaman gerçekleştiğini ne zaman bulmak zordur.

Kızlık Zarı Muayenesi Kızlığa Zarar Verir mi?

Kızlık zarı muayenesi kızlığa zarar verir mi? Kızlık zarı muayenesi korkulacak bir muayene değildir Herhangi bir alet kullanmadan yapılır ve kızlık zarına zarar vermez. Dış genital organlar yalnızla çok az gözle incelenmekte ya da dışarıdan el ile dokunulur. Herhangi bir ağrıya sebep olmamaktadır. Kızlık zarının şekli kişiden kişiye değişmektedir. İlişki ile kanama yapmaktadır. Esnek kızlık zarları kanamayan zarları az sıklıkla görülmektedir.

Bekârlarda Kızlık Zarı Muayenesi Nasıl Yapılır?

Genç kızların en büyük korkusu ilk defa jinekologla karşılaşmaktır. Bazen genel kontrol amacıyla bir problemin saptanması için genç kızlara bu muayene karından ultrasonografi ile yapılabilmektedir. Rahim ve yumurtalık gibi jinekolog organları görüntülenebilmektedir. Daha önce cinsel deneyim yaşamamış genç kızların mesanesi dolu olarak gelmesi önerilmektedir.

Kendi Kendine Kızlık Zarı Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı muayenesi kişinin kendi kendine yapabileceği bir muayene değildir. Yazımız da başında tarif ettiğimiz gibi vajina girişinin yaklaşık 2-3 cm gerisinde olan bir bağ dokusudur. Kızlık zarının görülebilmesi İçin vajinadaki küçük dudakların açılarak ve ıkındırılarak bunun öne gelmesi gerekir. Kişi eline ayna alarak ve bacaklarını açarak kızlık zarını görmesi pek mümkün değildir.

Kızlık Zarı Bozulma Hakkında

Kızlık zarı bozulma: düşme, çarpma gibi, kaza, mastürbasyon ya da cinsel deneyim sırasında penisin vajinaya girmesiyle birlikte kızlık zarının yırtılması sonucunda kızlık zarının anatomik bütünlüğünün bozulması durumudur. Bu durum kendini kanama ve hafif bir acı ile gösterebilir. Esnek kızlık zarları kanamayan zarlarında bu durum daha az sıklıkla görülmektedir.

Kızlık zarı dikimi: bozulmuş olan birinin kızlık zarının onarılarak cinsel ilişkide beklenen kanamanın oluşması amacıyla vajinasına yapılan cerrahi operasyon için verilen adıdır. Kızlık zarının dikimi ile ilgili (himenoplasti') ameliyatları arasında yer alır. Kızlık zarı dikimi uzun süreli kızlık zarı dikimi ve geçici kızlık zarı dikimi olabilmektedir. Kızlık zarı dikimi işlemi Himenoplasti ameliyatı ile hedeflenen ilişki sırasında vajinada beklenen kanamanın oluşmasını sağlayacak yeni bir doku oluşturmaktır. Kızlık zarı dikimi ameliyatları daha vajina estetiği (genital) bölgenin anatomik yapısını bilen deneyimli jinekolog doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Geçici kızlık zarı dikimi: Cinsel ilişkiden en fazla bir hafta öncesi yapılan bir işlemdir. Vajina girişini daraltacak kanamayı sağlayacak bir dikiş atılır. Operasyonu sonrası hasta hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Kalıcı kızlık zarı dikimi: Vajina girişini daraltacak kişinin kendi vajina girişinde bulunan Flep denilen dokudan yeni bir kızlık zarının yapılandırıldığı bir işlemdir Flep, lazer, mikrocerrahi gibi farklı türlü yöntemler kullanılarak yapılır. Yırtılan kızlık zarının yerine yeni bir kızlık zarı meydana getirilmesi amaçlanır. Flep yöntemi kendi kendine bozulmaz Bu yöntemde hasta ne zaman cinsel ilişkiye girerse kanama sağlanır. İşlemin ortalama 30 dakika kadar sürer Lokal anestezi altında yapılmaktadır.

Dikiş almaya gerek kalmaz. Bir hafta kadar kanama ve sızıntı olabilir. Her hangi bir komplikasyona karşı hijyenik pet kullanılmalıdır. 1 ayın sonunda ise cinsel ilişkiye girebilir duruma gelmektedir. Cinsel ilişkide bulunana kadar kızlık zarı sağlam kalır kendi kendine bozulmaz.

Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Kızlık zarı ameliyatı geçirmiş bir kişi jinekolojik muayeneden geçmeden, ya da kendi isteğiyle Partnerine söylemeden cinsel birliktelik öncesi böyle bir operasyon geçirdiği anlaşılamaz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra DEMİR YÜZER Fotoğraf
Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER
Ankara
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER'in Yazıları
► Kızlık Zarı Dikimi Dr.Hakan YAZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Kızlık Zarı Dikimi Nasıldır? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Kızlık Zarı Dikimi ve Tamiri Op.Dr.Firdevs UĞUZ
► Kızlık Zarı Dikimi Hymenoplasti Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
► Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatları' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Nedir Nisan 2020
► Labioplasti Aralık 2019
◊ Kolposkopi Nedir? Ekim 2013
◊ Hpv Nedir? Ekim 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:28
Top