2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kızlık Zarı Dikimi Nasıldır?
MAKALE #12477 © Yazan Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ | Yayın Nisan 2014 | 4,629 Okuyucu
KIZLIK ZARI DİKİMİ NASILDIR?

Kızlık zarının tamiri, onarılması veya yenilenmesi aynı anlamlarda kullanılan tabirlerdir. Kızlık zarının dikilmesi hakkında bilgilerden önce bekaretin nasıl bozulabileceği ile ilgili bilgileri vermekte yarar olacaktır.

Kızlık zarının yırtılması sonucunda diktirme operasyonları yapılabilmektedir.

Kızlık zarı dikimi operasyonları veya tıbben kullanılan ismi ile hymenoplasty ameliyatları hemen hemen bütün dünya genelinde yer alan jinekolojik estetik ameliyatlar içerisinde yer almaktadır.

Kızlık zarı diktirme (bekaret onarımı) nedir? Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır? Kızlık zarı nasıl yaratılır?

Evet. Pek çok hastamızdan aldığımız mail ve telefonlar arasında: "Kızlık zarı nasıl yaratılır, nasıl dikilir, diktirme kolay mıdır, dikimi zor bir işlem midir, onarımını bütün kadın doğumcular yapar mı" gibi sorular bulunmaktadır.

Günümüzde pek çok genç kız veya evlenmemiş kadın yaşadığı talihsiz bir cinsel deneyim sonrasında çare olarak kızlık zarı onarımı ameliyatlarını yapan jinekolog muayenehanelerinin yollarına düşmektedir.

Yine genital bölgeye alınan darbeler ve masturbasyon sırasında aşırıya kaçılması durumlarında da kızlık zarı zarar görebilir.

Tüm bu durumlarda kızlık zarı diktirme yani "bekaret tamiri" (bekaret onarımı) yapılabilir. Bu tür ameliyatların kişilerin psikolojileri üzerinde de pozitif etkileri bulunmaktadır. Nitekim pek çok genç kız bakire olmadıklarından ötürü evlenmeyi asla düşünememekte, hatta sağlıklı flört arkadaşlıkları kurmaktan bile çekinmektedir.

Kızlık zarı latince'de "hymen (himen)" olarak geçmektedir. Kızlık zarı diktirme işlemine de "himenoplasti (hymenoplasty)" ya da "hymenorraphy" operasyonu isimleri verilmektedir.

Kızlık zarı dikilmesi operasyonu hangi hekimler tarafından yapılmalıdır?

Kızlık zarı dikilmesi operasyonu bu bölgenin anatomik yapısını iyi bilen ve himenoplasti operasyonu konusunda deneyimli jinekolog hekimler tarafından yapılması gereken işlemlerdir.

Herkese kızlık zarı diktirme (bekaret onarımı) operasyonu yapılabilir mi?

Evet. Her türdeki vajina ve kızlık zarı yapısına sahip kişilere kızlık zarı diktirme (himenoplasti) operasyonu yapılabilir.

Kızlık zarı diktirme için daha önceden ne kadar veya ne zaman ilişki olduğunun önemi yoktur. Hatta doğum yapmış kadınlarda bile kızlık zarı tamir edilebilir.
Kızlık zarı "esnek" yapıda olan kişilerde de kızlık zarı dikilmesi işlemi yapılabilir mi?
Evet. Halk arasında kızlık zarı "esnek" olan durumlarda yani kızlık zarının ince kenarlı ve girişe müsait olması durumunda dahi yapılan ameliyatlar sonucunda, ilk ilişkide kanamanın gelmesi sağlanabilir.

Kızlık zarının dikildiği anlaşılır mı?

Hayır. Siz söylemedikçe önceden kızlığın dikilmesi operasyonunun yapıldığı anlaşılmaz.
Ancak burada tek istisna durum vardır; o da bir jinekolog tarafından kızlık zarı muayenesi muayene olmak.. Çünkü kızlık zarının dikildiği (tamir edildiği) ancak bir jinekolog veya adli tabip tarafından yapılan jinekolojik muayene ile anlaşılabilir.
Kızlık zarı dikimleri mikrocerrahi, fleb ve kısa vadeli yöntemler şekillerinde yapılabilmektedir.

Kızlık zarı diktirme ameliyatı sonrası dönem

Kızlık zarı ameliyatı sonrası dönemde kişilerde ağrı olmayacaktır. Vajinal bölgede hafif bir gerginlik hissi ve hafif bir kanamanın olması ise normaldir.

Eğer kişi şehir dışından geliyor ise aynı gün içinde yola çıkmasında, banyo yapmasında ve hareket etmesinde herhangi bir sakınca olmayacaktır. Özetle kişinin günlük hareketlerini kısıtlaması gerekmeyecektir.

Her jinekolog kızlık zarı onarımı ameliyatı yapabilir mi?


Hayır. Pek çok jinekolok bu ameliyatı prensip olarak yapmaz. Ancak Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın hemen her ülkesinde bu ameliyatı yapan doktor ve klinikler mevcuttur.

Kızlık zarı operasyonları aynen vajina estetiği ile ilgili operasyonlar gibi son yıllarda güncelliğini koruyan ve arttıran operasyonlar arasındadır. Hatta vajina estetik ameliyatları ile eş zamanlı olarak kızlık zarı dikimi de yapılabilmektedir.

Kızlık zarı dikimi fiyatı nedir?

Kızlık zarı dikimi ameliyatlarında fiyat değişik kliniklerde farklılıklar göstermektedir. İşlemin yapılacağı kliniğin cerrahi açıdan teknik donanıma sahip olması, işlemi yapan jinekoloğun deneyimi, ortamın hijyenik ve nezih olması, ofisin hasta haklarına riayet ederek gizlilik ve etik değerlere sahip olması son derece önemlidir.

O yüzden bu ameliyatı düşünen kişilere daha sonra mağdur duruma düşmemeleri için bu bilgiler ışığında ve iyice araştırdıktan sonra güvenebilecekleri bir merkez tercihinde bulunmaları önerilmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kızlık Zarı Dikimi Nasıldır?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ESERDAĞ Fotoğraf
Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın Yazıları
► Kızlık Zarı Dikimi Dr.Hakan YAZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatları Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER
► Kızlık Zarı Dikimi ve Tamiri Op.Dr.Firdevs UĞUZ
► Kızlık Zarı Dikimi Hymenoplasti Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
► Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kızlık Zarı Dikimi Nasıldır?' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Tedavisi Nisan 2014
► Vajinismus Egzersizleri Nisan 2014
► Vajinismus Belirtileri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:42
Top