2007'den Bugüne 92,356 Tavsiye, 28,228 Uzman ve 19,984 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğum Her Şeye Ağlıyor. Nasıl Davranmalıyım?
YAZI #7697 © Yazan Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ | Yayın Eylül 2023
Çocukların duygusal tepkileri, yaşlarına, kişiliklerine ve deneyimlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ancak, çocukların ağlamaları yaygın bir davranıştır ve bu tür durumlarla başa çıkmak için aşağıdaki ipuçlarını düşünebilirsiniz:

1. Empati gösterin: Çocuğunuz ağladığında onun duygularını anlamaya çalışın. "Neden üzgünsün?" veya "Neler oluyor?" gibi sorular sorarak onun hissettiklerini anlamaya çalışın.

2. Sabırlı olun: Çocukların duygusal anları geçicidir. Sabır göstermek ve ona ihtiyacı olan zamanı vermek önemlidir.

3. Konuşun: Çocuğunuzun neden ağladığını anladığınızda, onunla sakin bir şekilde konuşun. Sorunları ve endişeleri hakkında konuşarak ona destek olun.

4. Sık sık sarılın: Fiziksel temas çocuklar için rahatlatıcı olabilir. Çocuğunuza sarılmak veya elini tutmak ona güven verir.

5. Alternatif çözümler sunun: Çocuğunuzun ağlamasının nedeni bir problemse, alternatif çözüm önerileri sunabilirsiniz. Sorunlarını çözmeye yardımcı olun.

6. Rutin oluşturun: Çocuklar için güvenli bir ortam ve rutinler önemlidir. Belirli bir rutin oluşturarak çocuğunuzun duygusal dengeyi bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

7. Kendi duygularınızı kontrol edin: Çocuğunuz sizin duygusal tepkilerinizi taklit edebilir. Bu nedenle kendi duygusal tepkilerinizi kontrol etmeye çalışın.

8. Destek arayışında olun: Eğer çocuğunuzun ağlaması ciddi bir sorunun bir belirtisiyse veya sürekli hale gelirse bir uzmandan yardım almayı düşünün.

Unutmayın ki her çocuğun duygusal ihtiyaçları farklıdır ve bazen sadece dinlenmeleri ve hissettikleri duyguları ifade etmelerine izin verilmesi yeterlidir. Ağlama, çocuğunuzun hissettiği duyguları ifade etme yoludur ve ona bu süreçte destek olmak önemlidir.

Ayrıntılı Bilgi ve Randevu İçin İletişim: 0(505) 693 26 93

Makili Psikoloji Danışmanlık Merkezi
Merkez Ankara Ofisi - Yenimahalle/ Ankara
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa MAKİLİ Fotoğraf
Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ'nin Yazıları
► Çocuğuma Nasıl Davranmalıyım? Psk.Zümrüt ÇETİN
► Aşk Her Şeye Yetmez (Cennet Cehennem) Psk.Serhat ÖNCÜLER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,984 uzman makalesi arasında 'Çocuğum Her Şeye Ağlıyor. Nasıl Davranmalıyım?' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Otizm Nedir? Kasım 2023
◊ Uyku Bozukluğu Nedir? Kasım 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:46
Top