2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Onley/Inley Dolgular
YAZI #1624 © Yazan Dr.Dt. Neslihan GÜLERYÜZ | Yayın Şubat 2013
Eğer dişlerinizde çok büyük çürükler veya kanal tedavisi sonrası dolgu ile restorasyonu yapılamayacak bir durum mevcut ise Onley/Inley dolgular (estetik porselen dolgular) alternatif bir tedavi yöntemi olarak uygulanabilmektedir.

Günümüzde hem estetik hem de sağlam oluşları sebebiyle, kompozit veya amalgam dolguların yerini almış porselen veya kompozit kullanılarak laboratuarda hazırlanan onlay/inley dolgular dişhekimleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Arka bölgedeki dişlerin restorasyonunda sıklıkla tercih edilecek geniş çaplı kompozit restorasyonların direk olarak yapımı aşamasında çok fazla zorlukla karşılaşılmaktadır.

Estetik, uzun ömürlü, kenar sızıntısı ve yeni çürük oluşturma riski çok az olan onley dolgular yapılırken en ileri teknoloji kullanılır. Dişin sertliğine en yakın ve diş eti ile uyumlu malzemelerden oluşturulur.

Onley/Inley restorasyonlar yapılırken, porselen kronlar gibi diş çepeçevre kesilip küçültülmez. Sadece var olan çürük temizlenir, dişin ölçüsü alınır ve teknisyen tarafından o bölgeye uygun dolgu hazırlanır. Kullanılan malzemenin içeriğine bağlı olarak kırılgan olmayan ve çok daha iyi bir fonksiyon sağlayan bir yapı ile hastaya kendi dişini çok daha uzun yıllar kullanma imkanı verilmiş olunur. Ayrıca sağlıklı diş dokusuna en az zarar verilerek yapılan tedavi şekli budur.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Dt. Neslihan GÜLERYÜZ'ün Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Onley/Inley Dolgular' başlığıyla benzeşen toplam 4 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:40
Top