2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Vermede Zorluk Çekenlere 18 Altın Öneri?
MAKALE #19444 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018 | 3,026 Okuyucu
Kilo Vermede Zorluk Çekenlere 18 Altın Öneri?

Hepimizin hayatında kısa süreli de olsa kilo verme süreci olmuştur. Kimilerimiz bu durumda başarılı, kimilerimiz ise başarısız olmuştur. Kendi kendinize dikkat etiğiniz halde kilo veremiyorsanız, öncelikle sağlıkla ilgili bir probleminiz var mı araştırmanız gerekli, sağlık probleminiz var ise tedavinizi ihmal etmemelisiniz.

Avrupa'da ve Amerikada bilimadamları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Kilo vermekte zorlanan en büyük grubu bayan grubu yer almaktadadır. Erkekler bu durumda kadınlara göre 1 adım geri planda yer almaktadadır. Bundan yüzyıl öncesine kadar, erkeklerinde bayanlardan yağ oranlarının az olması bekleniliyordu, bu sürecin savaş, deprem,erozyon ve verem süreci sırasında işe yarayacağı, gebelikle beraber emzirme sürecinde bebeklerini iyi besleyebilmek için olduğunu düşünülmekteydi. Fakat şuanki elde edilen birçok araştırmaya göre, zayıflanmaya yönelmek yerine sağlıklı ve düzenli beslenmeye odaklanmanın daha doğru olduğu düşünülmektededir.
Egzersizin günlük hayatın bir parçası olduğu ve kalorili yemeklerin sıklıkla tüketilmediği ortamlarda, bireylerin kilo alma eğilimini belirleyen genetik farklılıklar daha az fark edilmektedir.

Kilo Vermekte Zorlanmanın Faktöleri;

Metabolizma Hızı
Bayan veya Bay Olma Farkı
Stresli Yaşam
Genetik Faktörler
Çevresel Faktörler
Bireyin Geçmişe ait Öyküsü( Bebeklik ve Çocukluk Dönemine Ait Beslenme)
Hareketsiz Yaşam


Bireylerin, fazla kilolu veya obezitE olma durumunu,kalıtsal veya genetik risk faktörleriyle ilişkilidir. Bu durumda “obezojenik'' çevre oluşturmaktadadır. Egzersizin günlük hayatın bir parçası olduğu ve kalorili yemeklerin sıklıkla tüketilmediği ortamlarda, bireylerin kilo alma eğilimini belirleyen genetik farklılıklar daha az fark edilmektedir.

Kilo vermekte zorluk yaşıyorsanız, dikkat etmeniz gerekenler :
Öncelikli kararlı olmalısınız ve kilo verme fikrinizi ertelemeyin. Bozduğunuz zaman tekrardan toparlanın ve kaldığınız yerden devam edin.
Tartılmayı ihmal etmeyin. Kilo probleminiz fazla ise haftada 1 gün , kilo probleminiz 2-4 kg gibi az ise her gün tartılın. Tartılmaktan korkmayın, takıntı haline getirmeyin.Tartılmak sizi programınıza sadık tutar.Yediklerinizi not alın.Günlük tutun.

Programınıza sadık kalın. Küçük de olsa programınızda farklılıklar yapmayın.
Günlük yaşamınız ağırlıklı olarak dışarıda geçiyor ise yemeklerinizi yanınızda götürmeyi deneyin.

1-)Yeşillikleri sevin ve öğünlerinizde yer verin.
2-)Hayvansal proteinler ile birlikte yoğurt tüketmeyin, bitkisel proteinlerin yanında yoğurda yer verin.
3-)Haftada 3 gün yumurta yemeyi ihmal etmeyin.
4-) Ara öğünleri atlamayın.
5-) Bağırsaklar ile dost olan probiyotikleri sevin.
6-)İşlenmiş gıdalardan uzak durun.
7-)Günde 2-2,5 lt su için.
8-)Alkol kullanmayın.
9-)Sigara içmeyin.
10-)Tuz tüketimini azaltın.Günde 1 tatlı kaşığı kadar tuz yeterli.
11-)Baharatlar ile tanışın ve yemeklerinizde tuz yerine baharatlara yer verin.
12-)Şeker ve tatlandırıcıdan uzak durun. Tatlı eşiğinizi azaltın.
13-)Kafein alımınıza dikkat edin.
14-)Uykunuzu iyi alın.
15-)Egzersizi ihmal etmeyin.
16-)Düzenli Spor
17-) Alkol tüketimini azaltın
18-) Ana öğünleri atlamayın

Kilo vermekte zorluk yaşıyorsanız profosyenel destek alıp, diyetisyenlerle irtibata geçebilirsiniz; profosyenel destek alarak ve üstüne düzenli bir spor programıyla sağlıklı beslenme durumuna kavuşabilirsiniz.


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kilo Vermede Zorluk Çekenlere 18 Altın Öneri?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Yazıları
► Zayıflatan 40 Altın Öneri Dyt.Turgay KÖSE
► Kilo Vermede Yoyo Sendromu Dyt.Şefika AYDIN
► Kilo Vermek İçin 5 Altın Kural Dyt.Banu Belkıs AŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kilo Vermede Zorluk Çekenlere 18 Altın Öneri?' başlığıyla benzeşen toplam 73 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
◊ Fodmap Diyeti Ocak 2020
◊ Buğday Çimi Ocak 2020
◊ Arpa Çimi Ocak 2020
◊ Gebelikte Beslenme Ocak 2020
◊ Yulaf Ezmesi mi? Müsli mi? Granola mı? ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:28
Top