2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evliliği İyi Şeylerle Doyurmanın 10 Yolu
MAKALE #17218 © Yazan Psk.Ümit KARABULUT | Yayın Eylül 2016 | 3,193 Okuyucu
EVLİLİĞİ İYİ ŞEYLERLE DOYURMANIN 10 YOLU

Evliliğinizle ilgili ne kadar çok olumsuz düşünceye sahipseniz aslında bir o kadar da olumlu düşüncelere sahipsinizdir. Sadece, bu olumlu düşünceleri bıraktığınız rafta unutup, üzerinde biriken tozlardan onları göremez hale gelmiş olabilirsiniz. Oysa onlar daha önceleri, parlak halleriyle ilişkiye güç katan çok önemli öğeler olmuşlardır. Peki, bu düşüncelere eski gücünü nasıl verebilirsiniz?

İlişkinizi iyi şeylerle doyurarak kötü şeylerin gücünü azaltabilirsiniz. Evlilikleri derinden ve bazen geri dönüşü olmayan şekilde yaralayan eleştiri ve suçlamanın çaresi, sevgi ve takdirdir. Aşağıdaki görevleri sıklıkla gerçekleştirip sevgi ve takdirle evliliğinizi besleyerek onu güçlü tutabilirsiniz.

Aşağıda sıralanan düşüncelerin tamamı evlilik ilişkinizde söz konusu olmayabilir ya da bunların dışında başka düşünceler ilişkiniz için geçerli olabilir. Size uygun düşünceleri seçip, bu düşüncelere dair görevleri ilişkinize uygulayabilirsiniz.

1.
Düşünceniz; Ben gerçek anlamda eşime tutkunum.
Görev; Hayranlık duyduğunuz ya da size sevimli gelen bir karakteristik özelliğini düşününüz.
2.
Düşünceniz; Evliliğimizdeki iyi zamanları rahatlıkla konuşabilirim.
Görev; Evliliğinizde iyi bir zaman seçiniz ve bu iyi zaman hakkında bir cümle yazınız.
3.
Düşünceniz; Birbirimizi etkileyebildiğimiz pek çok şey var.
Görev; Bu aksam eşinize, etkilenebileceği bir sürpriz planlayınız.
4.
Düşünce; Ben eşim için fiziksel özelliklerimle ilgi çekiciyim.
Görev; Beğendiğiniz bir fiziksel özelliği düşününüz.
5.
Düşünce; Partnerimin beni gururlandırdığı belirgin nitelikleri vardır.
Görev; Eşinizin sizi gururlandıran bir niteliğini yazınız.
6.
Düşünce; Bazı ortak inanç ve değerlere sahibiz.
Görev; Paylaştığınız bir inanç, düşünce ya da fikri belirtiniz.
7.
Düşünce; İlk tanışmamızı çok kolay bir şekilde hatırlarım.
Görev; İlk tanışmanızı bir kâğıda detaylı bir şekilde resmediniz.
8.
Düşünce; Eşim en iyi arkadaşımdır.
Görev; Eşiniz, sizin hakkınızdaki hangi sırrı bilmektedir?
9.
Düşünce; Evlilik bazen bir mücadeledir fakat buna değer.
Görev; Birlikte başarılı şekilde üstesinden geldiğiniz bir güçlüğü düşünüp yazınız?
10.
Düşünce; Birbirimize olumlu tepkiler veririz.
Görev; Eşinize bir aşk mektubu ya da sevgi sözcülerinin olduğu bir not yazınız ve ona mail atınız. Ya da bu notu eşinizin, evde sürpriz bir şekilde bulabileceği bir yere bırakınız.

Tüm bunlara ek olarak evliliği iyi şeylerle doyurmak için birbirinizi daha yakından tanımanız yolunuzu zenginleştirecektir. Bu arada tanımak derken aslıda bildiğiniz ama yaşam koşturmasında unuttuğunuz birbirinize ait bilgileri tazelemek yada tekrar hatırlamayı kastetmekteyim. Birbirinizi yeniden tanımaya çalışırken aşağıdaki sorular size yardımcı olabilir.

1.En sevdiğim hediye hangisidir?
2.Ne tür kitapları okumaktan hoşlanırım?
3.En büyük endişe yada üzüntüm neyle ilgili?
4.Aslında yapmak istediğim iş yada meslek nedir?
5.En kötü çocukluk hatıram nedir?
6.En çok neyden utanırım?
7.Hayatta senin dışında en büyük destekçim kim?
8.Benim en harika tatilim hangisiydi?
9.Kendimi geliştirmek adına hayatımda en çok yapmak istediğim nedir?
10.Gizli bir başarma tutkum var mı? Varsa bu nedir?

Yukarıdaki soruları birbirinize sorup birbirinizi tekrar hatırlayarak, nasıl bir bireyle evlilik yaşantısı sürdürdüğünüze dair zihninizdeki pasların silinmesine olanak vererek birbirinize yakınlaşabilirsiniz.

Yukarıda sıralanmış olan düşüncelerin gücünü arttırmak, ilişkinize iyi gelecektir. Düşüncelere dair görevleri herhangi bir kavga ya da tartışma sonrası, tartışmanın iyileşmesi için yapmayınız. Bu, düşüncelerin güçlerini yitirmesine sebep olabilir. Görevleri ortada herhangi bir çatışma yokken yaparsanız size daha iyi gelecektir.
Bu görevler, ilişkinizin ilk zamanlarında birbirinizden etkilendiğiniz davranışları, fikirleri, giyim tarzını, kişisel nitelikleri gibi gündemleri tekrar canlandırabilecek egzersizlerdir. Bu egzersizlerin sizi ilişkiye tekrar ısıtabileceğini, neden o kişiyi seçtiğinizi, hatta kendi kendinize “iyi ki hayatımda var” dediğiniz yaşantıları, özellikleri, tavırları hatırlatabileceğini, onunla ilgili kalbinizdeki pası azaltabileceğini düşünmekteyim.

Saygıyla,
Evlilik ve Aile Terapisti
Ümit Karabulut
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Evliliği İyi Şeylerle Doyurmanın 10 Yolu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Ümit KARABULUT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Ümit KARABULUT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ümit KARABULUT'un Makaleleri
► Aşk Evliliği Psk.Dnş.Kevser ORAK
► Evliliği Sürdürme Yolları Psk.Saadet YAVUZBİLGE
► Mutlu Evliliği Keşfetmek Psk.Şanver YEREBAKAN
► Evliliği Kurtarmanın Yolları Psk.Feyzullah ALPMAN
► Evliliği Boşanmaya Götüren Nedenler Psk.Dnş.Sezen SALİHOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Evliliği İyi Şeylerle Doyurmanın 10 Yolu' başlığıyla benzeşen toplam 44 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aile Terapisi Mart 2017
► Tik Bozuklukları Mart 2017
► Tükenmişlik Sendromu Mart 2017
► Sabun Köpüğü İnsanlar! Haziran 2016
► Sosyal Fobi ' Yi Anlamak! Mayıs 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:59
Top