2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlar Erkeklerden Ne İster?
MAKALE #15440 © Yazan Psk.Serhat DAMAR | Yayın Ekim 2015 | 6,251 Okuyucu
Kadınların erkeklerden ne istediğiyle ilgili erkekler tarafından farklı, ancak çoğunlukla gerçek dışı düşünceler ileri sürülür. “Kadınlar erkeklerden ne ister” sorusunun cevabı, cevabı veren kişinin kadın psikolojisi hakkındaki algı ve bilgi düzeyine bağlı olarak değişir. Kadınların erkeklerden ne istediğiyle ilgili erkekler tarafından farklı, ancak çoğunlukla gerçekdışı düşünceler ileri sürülür. Çift ve aile terapisi seanslarımıza son günlerde katılmış olan erkeklere bu soruyu sorduğumda aldığım cevaplardan bazıları şöyle sıralanabilir:

“Kadınların ne istediklerini bilsem, mutlu bir evliliğim olurdu”,

“Kadın ne isteyecek ki, tabi ki para ister. Para yoksa kadın sorun çıkarır”,

“Sürekli ilgi ve alaka isterler. İlgi ve alaka göremeyince çıldırırlar”,

“Kadın, yanındaki erkeğin çok güçlü olmasını ister. Hem zengin, yani parasal anlamda güçlü. Hem de beden olarak güçlü, kuvvetli ve aynı zamanda korkusuz olmasını, yani Superman gibi birini görmek ister yanında”.

Bu cevapları veren erkeklerin bir bölümünün hayatındaki kadının (eşi, nişanlısı veya sevgilisi) psikolojisini anlamamaya bağlı olarak çaresizlik hissederken, bir bölümünün ise kadınla ve kadın aklıyla alay ettiklerini söyleyebiliriz. Bir düşünür şöyle demiş: “Bunca yıldır insan ruhunu anlamaya çalışıyorum ama 30 senedir süren çalışmalarım sonucunda şunu söyleyebiliyorum: kadın ruhuyla ilgili çok az şey biliyorum”. Kadınlara ilişkin bu tür düşüncelerin bir bölümü samimi itiraf olarak düşünülebilirken, bir bölümüne hakim olan alaycılık göze çarpıyor. Sanki kadın ne istediği, ne beklediği bilinmeyen bir varlıkmış gibi görülmek isteniyor. Ya da, daha ileri gidiliyor ve kadın ne yapıp ne edeceği önceden kestirilemeyen, yani sağı solu belli olmayan, kafasına estiği gibi davranabilen bir varlıkmış gibi algılanmak isteniyor. Bu tür düşüncelerle kadına haksızlık yapıldığı çok açıktır. Tüm bu önyargılı ve ayrımcı düşüncelerin bir sonucu olarak, toplumun genel algısında erkek ne istediğini bilen güçlü bir varlıkken, kadın ne istediğinden kendisinin bile haberi olmayan bir zavallı olarak yer alıyor.

Toplum onların beklentilerini, başarılarını, bizlere sundukları değerleri bazen görmezden gelip kadına haksızlık ederken, ben bu yazımı “Peki,kadınlar gerçekte erkeklerden ne ister?” sorusuna cevap olması, ve onların isteklerinin daha iyi anlaşılması için yazdım.

Kadınların istekleri, aslında birilerimizin iddia ettiği gibi ulaşılmaz, karmaşık şeyler değil. Tam tersine ulaşılabilir ve basit olan, ancak emek isteyen şeyler.

İletişim ve Paylaşım

Kadınlar eşleriyle iletişim ve paylaşım içinde olmak isterler. Eşiyle yeterince iletişim ve paylaşımı olan kadınlar daha mutlu ve keyiflidirler. Buna karşın, evlilik ve ilişki problemi yaşayan çoğu çiftte erkek, ya eşiyle iletişim ve paylaşımda hiç bulunmaz, ya da çok az iletişim ve paylaşımda bulunur. Bu ise, kadına yetmez. Peki ne kadar iletişim ve paylaşım yeterli? Bunun için şu kadar olmalı diyebileceğimiz bir süre yok. Yeterli süreyi belirlemek için zaman tutmak ve saate bakmak da gereksiz. Bu sürenin insanların kendi içinden geldiği gibi, doğal ve kendiliğinden iletişim ve paylaşıma ayrılması en iyisidir. Bu nedenle erkeklere eşlerine her gün iletişim ve paylaşım için yeterli ve kaliteli zaman ayırmalarını ve bu zamanları eşlerine özel olarak geçirmelerini öneriyoruz. İletişim kuruyormuş gibi yaparken TV seyretmelerini ya da başka işlerle uğraşmalarını hiç önermiyoruz çünkü eşlerinizin ihtiyaç duyduğu bu değildir.

Övgü ve Takdir

İlişki ve evliliğinden memnun kadınların büyük bölümü, eşlerinden övgüler alan kadınlardır. Kadınların yaptığı çoğu şeyin onların doğal görevi olduğu düşünülerek, yapıp ettikleri, emek verdikleri şeyler görmezden gelinir. Yaptıkları yemekler, dünyaya getirdikleri bebekler sanki kendiliğinden oluyormuş gibi gelir ve kadınların hayatlarımızda yaptıkları çoğu güzel şey hiç övgü almadan boş geçilir. Bazı kadınlar yaptıkları birbirinden güzel yemekler için 10 yıl ya da 20 yıl süren evlilikleri boyunca 1 kez bile “eline sağlık” sözü duymamıştır. Yaşamda yapıp ettikleri, başardıkları şeyler için teşekkür edilmeyen, övgü ve takdir almayan kadınlar tüm bunlardan yoksun da yaşayabilirler elbette. Sonuçta buna alışmışlardır. Ancak aile terapilerinden ve insan psikolojisinden bildiğimiz bir gerçek var ki, insan hak ettiği durumlarda övgü, takdir ve teşekkür aldığında bu onun hoşuna gider. Bu durum aslında kadın ve erkek fark etmeksizin tüm insanlar için geçerlidir.

Eğlence

Aynen çocukların oyun oynamak istemesi gibi, yetişkinlerin de eğlenmeye ihtiyacı vardır. Kadın, eşiyle eğlenmek ister. Bu eğlence de çifte özel olursa daha yararlıdır. Eğlence bazen yanlış anlaşılan bir kavram. Erkeklerin bir kısmı, eşleriyle eğlenmekten 3-4 aile bir araya gelerek sosyalleşmeyi anlayabiliyor. Bu tür ortamlar da elbette yararlıdır, keyiflidir ancak, kadın hep bu ortamda olmak istemez. Bu nedenle de erkeklere önerimiz, 3-4 aile bir arada eğlenmeyi ya da sevdiğiniz birileriyle görüşme şeklindeki eğlenmeyi, ya da iş için görüştüğünüz kişilerle ailece yaptığınız görüşmeleri eğlenceden saymayın. Çünkü bunlar size ve eşinize özel olarak gerçekleşen paylaşımlar değildir. Eşinizle eğlenceniz sadece bu görüşmelerden oluşuyorsa eşiniz bu durumdan memnun olmayabilir. Eğlence ne kadar size ve eşinize özelse, eşinizle ilişkinize o ölçüde olumlu etkileri olacaktır.

Kendine Güven

Kadın, eşinin kendine güvenen ve kendinden emin bir adam olmasını ister. Burada korkusuz, hiçbir şeyden korkmayan bir adamdan söz etmiyoruz. Erkeklerin de korktuğu an’lar, durumlar olması normaldir. Kadının istediği daha çok kendinden emin bir eştir. Basit şeylere takılıp kalmayan, basit şeylerin basit olduğu sonucuna ulaşabilen bir eşi olmasını ister. Kendinden emin bir adam, gerekli durumlarda tepki verir, gerekli olmayan durumlarda tepki vermez. Bir iş yapılacağı zaman eşinin emin olmadığı konularda ona güven verir, onun da emin olmasını sağlayabilir. Her zaman böyle olur diyemesek de, kadın kendinden emin bir eşle hayattan daha çok keyif alır, ve kendini daha güvende hisseder.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kadınlar Erkeklerden Ne İster?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Serhat DAMAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Serhat DAMAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Serhat DAMAR Fotoğraf
Psk.Serhat DAMAR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Serhat DAMAR'ın Makaleleri
► Kadınlar Ne İster ?... Psk.Cüneyt KAYA
► Ergen Ne İster Psk.Gonca BAĞLAR
► Kadın Ne İster? Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Kadın Anlaşılmak İster Dr.Mehmet TEKNECİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kadınlar Erkeklerden Ne İster?' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:25
Top