2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İlk Yazışmada @şk
MAKALE #14438 © Yazan Psk.Mehmet CAN | Yayın Mart 2015 | 2,939 Okuyucu
İlk Yazışmada Aşk

21 yy teknoloji çağının muhteşem icadı olan internet sayesinde eriştiğimiz iletişim ve bilgi edinme kolaylığına çok kısa sürede adapte olduk. Endüstri, iş yemek, reklam, moda, medyadan sonra duygularımızı da teslim etmiştik bu kolaylığa.

İnternetin emek sarf etmeden hızlı tüketimi, fiziksel üşengeçliğin yanında duygu üşengeçliğini de hayat standartlarımıza empoze etti. Değişen teknoloji hızının gerektirdiği aşırı tüketim alışkanlığı duygularımızın evrimselleşmesini hızlandırdı. Yorucu iş temposu arasında yenen hazır yemekler gibi ilişkiler fast food tadında yaşanıyordu artık. Hızlı tüketilen, sadece anlık açlığı bastıran atıştırmalar ve sonuç olarak duygusal obezite pişmanlığı. Artık bilgi dahil olmak üzere her şeyi hazır edinmeye çalışan bir nesil yetişmişti. Günümüzün hazıra alışkın nesli belli bir zaman sürecinde emek vererek,sabırla kazanılan aşk, sevgi, güven duygularını çaba sarf etmeden elde etme üşengeçliğine kapıldı. Basamakları teker teker çıkmak yerine bir anda tepeye çıkma hırsı duygularımızı anlamsızlaştırmıştı.

Eskiden selam verebilmek için beklenen günlerin, mektupla başlayan aşkların yerini sosyal medya aşkları aldı. Öyle çok insan var ki sokaklara çıkmak, insanlarla buluşmak yerine internetten yeni arkadaşlar yeni aşklar edinmeyi tercih eden. Arkadaşları pullar gibi toplayıp, nicelik ile nitelik arasındaki ayrımın farkına varmadan arkadaşlığın derin anlamı ve yakınlığını internet sohbetlerine ve fotoğraflara değişebiliyor. Gerçek arkadaşlıklar gerçek duygular yaşamak yerine sonu gelmez kişisel promosyonlara takıntılı hale geliyoruz. Masallardaki beyaz atlı prensini, uyuyan prensesini avucundaki akıllı telefondan ulaşmaya çalışıyorduk. internette saatlerimizi kişisel profiller kurmaya ve bir sonraki mesajımızda en uygun kelimeyi seçmeye en iyi gözüktüğümüz fotoğrafı seçmeye harcıyoruz.
Bununla birlikte oluşturduğumuz mükemmel profil doğrultusunda karşıdan beklentilerimizde kusursuzlaşıyor. Fakat beklentiler çok yüksek olunca hiçbir şekilde tatminde olunamıyor. zaten mükemmel ve kusursuz olanı arayan bir kalp fani ve kusurlu sevgilerle nasıl tatmin olabilir ki? Sadece profil resminden ve yazı karekterinden yola çıkarak ütopik hayaller kuran kişi elde etme duygusu bastırıp gözündeki hayal perdesini indirince sanal dünyanın acımasızlığıyla tanışmış oluyor. Geriye elinde gerçekleşmemiş hayaller mutsuz aşklar, ve bir yığın pişmanlıklar kalıyor. ''Aşk'' ekranda beliren ''slm'' ile başlayan sonrasında ayakları yerden kesen duygu yanılsamasıydı artık. Daha da ötesi ilk bakışta aşk ilk yazışmada aşka dönüşmüştü.

İnternetin hayatımızı kolaylaştırdı mı izole mi ettiği tartışılır fakat son 10 yılda boşanma oranlarının % 38 oranında arttığını ve bu bu boşanmaların %53 nün evliliklerin ilk 2 yılında gerçekleştiğini değerlendirirsek evlilik gibi çoğu duygularımızın sanal dünyaya boyun eğdiğini söyleyebiliriz.

Son olarak bir yastıkta kocamak ... ömür boyu mutluluk...iyi günde kötü günde...hastalıkta sağlıkta... evlilik akdinin seramonisinde çiftlerin birbirine verdikleri umut dolu dileklere online ve offline olduğunuz her yerde... şartını da ekleyecek noktaya gelmememiz temennisiyle...

Psikolog ve Evlilik Terapisti
Mehmet CAN
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İlk Yazışmada @şk" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Mehmet CAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Mehmet CAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Mehmet CAN'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'İlk Yazışmada @şk' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Boşanma Röportaj Kasım 2020
► Erken Boşalma Temmuz 2019
► Zümrüd-Ü Anka Kasım 2018
► Aşk-I Cemre Kasım 2018
► Yaşam Sebebi Ekim 2015
► Engelsiz Yaşam Mayıs 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:07
Top