2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaz Geldi.. Peki Kışın Alınan Kilolardan Nasıl Kurtulacağız ?
MAKALE #14421 © Yazan Dyt.Ece ALTINEL | Yayın Mart 2015 | 3,296 Okuyucu
Kış aylarında hepimiz kalın, kapalı kıyafetlerin altında, “nasılsa görünmeyecek” zihniyetiyle ne istersek yedik, içtik; tabi sürekli artan kilolar da beraberinde geldi. Ancak güneşin yüzünü göstermeye başlamasıyla artık hepimiz bu duruma bir dur dememiz gerektiğinin farkına varmaya başladık.

Tabi herkesin kafası zayıflama konusunda oldukça karışık. Protein ağırlıklı diyetler mi, detoks çayları mı, yağsız yenen yemekler mi yoksa ekmeksiz tüketilen öğünler mi ? Aslında bunların hepsi geçici çözümlerdir. Esas doğru olan ise, kalıcı, uygulanabilir, sağlıklı ve aynı zamanda da keyif veren diyetlerdir. Peki yaza kadar neler yapılabilir?

MEYVE SULARI YERİNE SEBZE SULARI

Evet hepimiz meyve sularını çok sever; sağlıklı olduğunu düşünerek bol bol tüketiriz; ancak neredeyse 1 bardak meyve suyunun 200 kalori olduğunu unutmamalıyız; bunun yerine son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz “smoothie” olarak adlandırılan sebze suyu karışımlarını ara öğünlerde tercih edebiliriz. Hem kalorisi az, hem de bol antioksidan vitamin ve mineral deposudur.

HERGÜN LİMONLU NANELİ SODA

Tabi sıcaklarla beraber terleme ile ve artan aktivite ile beraber, vücuttan fazla miktarda sıvı ve elektrolit kaybı olmaktadır. Bu da kişilerde halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi belirtiler göstermektedir. Özellikle tansiyon düşüklüğü yaşayan bireylerin her gün içeceği 1 şişe soda yaşam kalitesini ve performansı artırmaktadır.

PEKİ SPORDAN SONRA NE TÜKETİLEBİLİR ?

Spordan sonra hem kas yıkımının önlenmesi, hem özellikle kilolu bireylerde artan kan basıncının dengelenmesi ve hem de, yoğun aktivitenin ardından vücutta dokuların aşırı oksijenlenmesi sonucu oluşabilen zararlı bileşiklerin temizlenmesi için hem lezzetli hem de hazırlanışı kolay biri içecek idealdir.

200 gr çiğ ıspanak
Yarım küçük muz
1 yemek kaşığı kuru yaban mersini
1 bardak yarım yağlı süt
1 tatlı kaşığı kakao
Blenderize edildikten sonra sporuna ardından tüketimi, zayıflamaya da yardımcı olabilmektedir.

YEŞİL ÇAYA EK OLARAK YEŞİL KAHVE

Bildiğiniz üzere yoğun antioksidan içeren besinler, hem metabolizmayı hızlandırmakta hem de birçok kronik hastalıktan koruyucu özellik göstermektedir. Yeşil çayın zayıflatıcı etkisini artık çok kez duyduk; ancak yeşil kahve henüz yeni yeni marketlerde yer almaya başlamış olup zayıflama diyetlerinin olmazsa olmazıdır. Hem yeşil çay hem de yeşil kahveyi beraber dört dakika süresince demleyip, biraz limon ve tarçın ile tüketebilirisiniz.


KIRMIZI MEYVELER

Meyve tercihinde çeşitlilik çok önemlidir; özellikle yazın gelmesi ile beraber kırmızı meyveler de çıkmakta ve çeşitlilik artmaktadır. Peki neden özellikle kırmızı meyveler tüketmeliyiz ? Çünkü yoğun antioksidan içerikleri ile hem zayıflamaya yardımcı hem de vücudu zararlı bileşenlere karşı koruyucu etki göstermektedir. İçme sularınıza, kırmızı meyveler koyup bir gece bekletip içebilir; hem suyu lezzetlendirmiş olup bir yandan da anktioksidanları almış olursunuz..

KEFİR

Çoğunlukla rahatsız edici tadı ile bilinen kefirin de zayıflamaya katkı sağladığını biliyor muydunuz? Yapılan çeşitli çalışmalarda, kefir gibi probiyotik süt ürünü tüketen bireylerde yağ oranının daha az olduğu görülmüştür. Bunun en büyük sebebi ise, bağırsak sağlığından kaynaklanmaktadır. Çünkü sağlıklı bağırsaklar, sağlıklı bir metabolizma demektir. Bu nedenle her gün tüketeceğiniz 3 porsiyon süt ürününün birini kefir olarak tercih edebilirsiniz. Gebeler ve emziklilerin, bu süreçte tercih etmemelerine dikkat edilmelidir; ancak gebelik ve emziklilik sonrası gönül rahatlığı ile tükebilirler.

İşte kışın yükünü üzerimizden atmanın tam sırası.. Henüz önümüzde 2 ay varken elimizi çabuk tutmalı bu kolay öneriler ile yaza formda ve zinde girmek için hazırlıklara başlamalıyız.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yaz Geldi.. Peki Kışın Alınan Kilolardan Nasıl Kurtulacağız ?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Ece ALTINEL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Ece ALTINEL'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ece ALTINEL Fotoğraf
Dyt.Ece ALTINEL
Ankara
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ece ALTINEL'in Makaleleri
► Kışın Nasıl Beslenmeliyiz? Dyt.Esen KARACA
► Kışın Kilo Almayın Dyt.Merve TIĞLI
► Kışın Kilo Almamak İçin Detoks Şart! Dyt.Burçin ÇELİKEZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Yaz Geldi.. Peki Kışın Alınan Kilolardan Nasıl Kurtulacağız ?' başlığıyla benzeşen toplam 52 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:44
Top