2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajina Daraltma Ameliyatları Nasıl Yapılır?
MAKALE #12482 © Yazan Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ | Yayın Nisan 2014 | 10,269 Okuyucu
VAJİNA DARALTMA AMELİYATLARI NASIL YAPILIR?

Vajina daraltma ameliyatlarının büyük kısmı lokal anestezi eşliğinde (vajina dokusunun lokal anestezik ilaçlarla uyuşturulması sonrasında) yapılmaktadır. Ancak dileyen hastalara anestezi uzmanı eşliğinde hafif yüzeyel uyutma sağlanarak da ameliyatlar yapılabilmektedir.

vajen sıkılaştırma ameliyatları (vaginoplasty) ortalama olarak 30-40 dakika kadar sürmektedir.

Vajen daraltma ameliyatlarında, vajen girişinden başlayarak uzunlaması 3-4 cm içeriye kadarki alan daraltılmaktadır. Bu şekilde vajina girişi, kişinin vajinasının genişliğine göre 1-2 cm daraltılmış olur. Bu şekilde vajen darlığı sağlanmış olur.

Atılan dikişlerin çoğu altta olduğu için görünmemekte, dışarıda ise yalnızca 4-5 dikiş gözükmektedir.

Ameliyatın başarısını sağlayan en önemli unsurlardan birisi vajina alt duvarında iki taraflı pelvis tabanını oluşturan "levator" kaslarını birbirine dikiş atılarak yaklaştırılmasıdır. Bu şekilde vaginal sıkılık ideal şekilde artmış olacaktır.

Vajen daraltma operasyonu ağrılı bir işlem midir?


Hayır. Vajina yenileme operasyonları deneyimli kişiler tarafından yapıldığında oldukça rahat tolere edilebilen, ağrısız ve riskleri son derece az olan ameliyatlar grubundadır.

Vajen daraltma ameliyatı orgazm olmayı da olumlu bir şekilde etkiler mi?

Evet.

Vajina girişinde üst kısımda bulunan ve kadınlarda cinsel ilişki sırasında orgazm fonksiyonunu sağlayan organın adı “klitoris”tir.

Vajen daraltma ameliyatlarında vajinanın alt kısmına cerrahi işlem yapılsa da vajen girişi daralacak ve mekanik etki ile penis klitorise daha fazla temas edeceğinden ötürü kadınlarda haz alma ve orgazm olma kolaylaşacaktır. Diğer taraftan erkek penisi de daha sıkı bir vajina içerisinde daha fazla tatmin alacaktır.

Tabi ki insanlarda cinsel istek ve arzuları yöneten pek çok faktör vardır. Vajen daraltma ameliyatları gibi cinsel estetik ameliyatları cinsel isteği düzeltmekten çok, cinsel ilişki sırasında haz ve orgazm olmayı arttırmayı amaçlamaktadır.

Vajina yenileme operasyonu kimler tarafından yapılır?

Vajina yenileme operasyonları bu konuda uzmanlaşmış ve deneyim sahibi jinekolog hekimler tarafından yapılmaktadır.

Daha önce doğum yapmamış kişilerde vagina daraltma ameliyatı yapılabilir mi?

Evet. Daha önceden hiç doğum yapmamış kişilerde sık cinsel ilişkiye bağlı vajina esnemesi basit bir operasyonla düzeltilebilmektedir.

Vajen daraltma ameliyatları ile birlikte labioplasti de yapılabilir mi?

Evet, iki operasyon bir arada yapılabilir... Dokusu uygun olan kişilerin aynı seansta hem labioplasti (iç dudak estetiği) hem de vajen daraltma ameliyatları yapılabilmektedir.

Vajina daraltma operasyonunun ne gibi riskleri vardır?

Vajina daraltma ameliyatları genital bölgenin anatomisini bilen, tecrübe sahibi jinekologlar tarafından yapıldığında her ameliyatta görülebilen kanama ve enfeksiyon haricinde riskleri yok denecek kadar azdır.

Ancak vajina anatomisine hakim olmayan ve tecrübesiz cerrahlar, estetik plastik cerrahlar tarafından veya hijyenik olmayan ortamlarda yapıldığında oluşabilecek komplikasyonlar (riskler) oldukça fazladır.

En sık görülen riskler ve komplikasyonlar kanama, enfeksiyon, barsak zedelenmesi ve vajinanın normaldan fazla daraltılmasına bağlı olarak gelişen cinsel ilişki problemleridir.
Vajenin normalden fazla daraltılması veya vajina girişinde "bant" oluşturacak şekilde onarım yapılması sonucunda cinsel ilişkiye girememe veya son derece zorlanarak girme gibi cinsel ilişki sorunları ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda ikinci bir operasyonla vajina genişletici ameliyatlar yapılması gerekebilir.

Vajina ne kadar daraltılmalıdır?


Her kadının vajina dokusu farklıdır. Örneğin üç tane normal doğum yapan ve buna bağlı genişlemesi olan bir kadınınki ile hiç normal doğum yapmamış bir bayanın vajinasının genişliği bir değildir.

Bu nedenle yapılacak operasyonun genişliği, çıkarılacak olan dokunun miktarı tamamen kişinin dokusunun durumuna ve kişinin isteklerine göre yapılmalıdır. Bu konuda jinekolog tecrübesini de hasta ile paylaşmalıdır.

Vajen estetiği sonrasında ne zaman işime dönebilirim?


Vajinoplasti, labioplasti gibi vajen daraltma ve vajina estetik ameliyatlarından 2-3 gün sonra işinize dönmenizde bir sakınca olmamaktadır.

Vajina estetiği sonrasında nelere dikkat etmem gerekecektir?


Vajina estetiği ameliyatlarından sonra kişisel hijyeninize dikkat etmeniz, dikişlerinizin pansumanlarını düzenli olarak yapmanız ve tarafımızdan size reçete edilecek ilaçları düzenli olarak kullanmanız yeterli olacaktır. Ameliyat sonrası yapmanız gerekenler kağıtta yazılı olarak size verilecektir.

Vajina estetiği sonrasında ne zaman banyo yapabilirim?

Vajinoplasti (vajina daraltma) gibi vajina estetik ameliyatlarından bir gün sonra ılık suyla banyo yapmanızda bir sakınca bulunmamaktadır.

Vajina estetiği sonrasında ağrım olacak mı?

Vajen estetiği ameliyatı sonrasında hastalarıda ciddi bir ağrı olmamaktadır. Verilen ağrı kesici ilaçlar ile birkaç gün süren hafif ağrı, şişlik (ödem) ve hafif lekelenme tarzı kanamanın olması ise normaldir.

Vajen estetiği sonrasında ne zaman cinsel ilişkide bulunabilirim?

Vajinoplasti, labioplasti gibi vajina estetik ameliyatlarından 1-1.5 ay sonra cinsel ilişkide bulunmanızda bir sakınca olmamaktadır. Yine, bir ay sonra havuz veya denizde yüzmenizde de bir sakınca olmamaktadır.

Ne zaman tam iyileşme sağlanacaktır?

Vajinal daraltıcı ameliyat sonrasında 15 -20 gün sonra dikişleriniz kendiliğinden dökülecektir. Kliniğimizde yapılan ameliyatlar sonrasında dikiş aldırmanıza gerek bulunmamaktadır. Bir ay sonrasında da dikişleriniz hiç ameliyat olmamış gibi iyileşecektir.

Ameliyattan 1-1.5 ay sonra bile değil partneriniz tarafından, bir jinekolog tarafından muayene dahi edilseniz bu tür bir ameliyat geçirdiğiniz siz söylemedikçe anlaşılmayacaktır.

Operasyon sonrasında vajinada yeniden genişleme olur mu?

Vajen estetiği sonrasında normal doğum yapmadığınız sürece yeniden bir vajinal genişlemeniz olmayacaktır.

Vajen estetiği sonrası sezaryen ile doğum yapan kişilerde ise vajinal genişleme sorunu olmamaktadır.

Ameliyat için geldiğiniz dönemde ve ameliyattan bir iki gün sonra adet olmamanız gereklidir.

Genital estetik ameliyatı sonrasında normal doğum yapabilir miyim?

Evet. Vajinoplasti (vajen daraltma) ameliyatı veya labioplasti ameliyatı olmanız ileride normal doğum yapmanızı engellemez.

Ancak vajinal daraltma ameliyatı sonrasında normal doğum yaptığınız takdirde vajinanız yeniden genişleyecektir. Sezaryen olmanız halinde ise yeniden genişleme olmaz.

Vajen daraltma operasyonu doğum yapmamış bayanlara da uygulanabilir mi?

Evet. Zaman içinde cinsel ilişkinin sıklığına da bağlı olarak bağ dokusu elastikiyeti azalabilir ve bu durum da cinsel ilişkide hazzı olumsuz etkileyebilir.

Bu nedenle vajina sıkılaştırıcı ameliyatlar doğum yapmamışlarda da uygulanabilmektedir.

Ameliyat başarısını neler etkiler?


Her ameliyatta olduğu gibi ameliyat başarısındaki en önemli unsur ameliyatı gerçekleştiren jinekoloğun cerrahi tecrübe ve bilgisidir.

Ayrıca ortamın hijyenliği, ekipmanın yeterliliği ve modernizasyonu da son derece önemlidir. Vajina yenileme operasyonları hastane haricinde muayenehane ve klinik ortamında dahi yapılabilmektedir.

Vajina daraltmayı sağlayan krem veya ilaçlar var mıdır?


Hayır. Vajinanın sıkılaşması vajinoplasti gibi basit cerrahi ameliyatlar ile sağlanabilmektedir. Vajina daraltmayı sağlayan kalıcı etkide krem, jel veya ilaçlar bulunmamaktadır.

Vajina daraltıcı egzersizler var mıdır?


Vajina daraltma egzersizleri adı altında ve vajinayı daraltıcı bir egzersiz bulunmamakla birlikte, vajina kaslarını güçlendiren, vajinanın kas tonusunu arttıran "kegel egzersizleri" kadınlarda oldukça yararlar sağlayabilmektedir.

Kegel egzersizleri hafif düzeyde geniş vajinası olan kadınların tercih edebileceği egzersizlerdendir. Ayrıca 50 yaşından sonra kadınlarda ortaya çıkan idrar kaçırma problemlerini de önlemek açısından kegel egzersizi yapılmasını hastalara önermekteyiz. Kegel egzersizleri vajina sıkılaştıran egzersizlerdir.

Vajinoplasti (vajen daraltma) ameliyatlarında ücretlendirme nasıldır?


Vajinoplasti (vajen daraltma) ameliyatlarının fiyatları operasyonun genişliğine ve verilecek anestezinin türüne göre değişmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajina Daraltma Ameliyatları Nasıl Yapılır?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ESERDAĞ Fotoğraf
Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın Yazıları
► Vajina Daraltma Ameliyatları Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Genital Vajina Estetiği - Vajina Daraltma Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Labioplasti Nasıl Yapılır Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Kürtaj Nasıl Yapılır? Op.Dr.Volkan Serhat DEDE
► Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır? Doç.Op.Dr.Nermin KÖŞÜŞ
► Ed 1000 Tedavisi Nasıl Yapılır? Doç.Dr.Tuncay TAŞ
► Hacamat Nedir? Nasıl Yapılır? Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Vajina Daraltma Ameliyatları Nasıl Yapılır?' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Tedavisi Nisan 2014
► Vajinismus Egzersizleri Nisan 2014
► Vajinismus Belirtileri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:56
Top