2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Labioplasti Ameliyatı Hakkında Sık Sorulan Sorular
MAKALE #12480 © Yazan Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ | Yayın Nisan 2014 | 4,886 Okuyucu
İç dudakların kısaltılarak küçültülmesi ameliyatlarına Labioplasti adı verilmektedir.

Labioplasti (labiaplasty, labia minora estetiği) faydaları nelerdir?

Vajen estetiği içinde yer alan labioplasti (labiaplasty) ameliyatları her şeyden önce kişilerde özgüven artışına neden olmaktadır. Genital estetik ameliyat sonrası kendilerini çok mutlu ve huzurlu hissetmektedirler. Bu durum hayata tüm bakışlarını bile olumlu yönde etkilemektedir.

Vajen estetik operasyonları ve labioplasti ameliyatı olan bayanlar partnerlerine karşı artık çok daha rahattırlar. Bu hastalar cinsel ilişkiye daha iyi konsantre olduklarından ötürü ilişkiden daha fazla haz almaktadırlar.

Eğer önceden idrar yaparken zorlanma şikayetleri de ameliyattan sonra son bulacaktır.
Genital estetik ameliyat sonrası sistit, idrar yolları enfeksiyonu, mantar enfeksiyonları ve genital enfeksiyonlar da daha nadir olarak görülmektedir.

Diğer taraftan bu bayanlar eskisene göre çok daha hür ve mutlu bir şekilde dar pantolon, bikini ve tayt giyebilecekler, sosyal ortamları paylaşabileceklerdir.

Labioplasti ameliyatları cinsel ilişkideki hazzı azaltır mı?

Hayır. Daha önce de belirtildiği gibi fazla dokuların çıkarılması kişideki özgüveni arttırdığı için uyarılma ve hazzı da olumlu yönde etlikelemektedir.

Daha önceden doğum yapmamış bayanlar labiyoplasti olabilir mi?


Evet. Önceden doğum yapmamış kadınlar ve genç kızlar labiyoplasti olabilirler. Labiyoplasti ameliyatı gebelik için asla bir engel değildir.

Labiyoplasti operasyonu olan bayanlar ileride rahatlıkla normal doğum veya sezaryen ile doğum yapabilirler.

Bakire bayanlar labiyoplasti olabilir mi?

Evet. Bakire yani daha önceden hiç cinsel ilişkiye girmemiş bayanlar labioplasti ameliyatı olabilirler. Labioplasti ameliyatları kızlık zarına (hymen) asla zarar vermez.
Çünkü kızlık zarı vajen estetik ameliyat bölgesinden 3-4 cm daha içeride bulunmaktadır.

Labioplasti ameliyatı öncesi neler yapmam gereklidir?

Labioplasti öncesinde, ameliyata karar verdikten sonra gelmeden bir hafta öncesinden kliniği arayarak randevu almanızı öneririz.

Ameliyata gelmeden önce etek traşınızı güzel bir şekilde yapın, duşunuzu alın ve eğer lokal anestezi ile işlem yapılacaksa TOK karınla kliniğimize geliniz.

Genel anestezi konusunda ısrarlı olan hastalarımızın ise en az 8 saatlik bir açlık süresini doldurmaları gereklidir. Bunun için bir gün öncesinde gece saat 24'den sonra hiç bir şey yiyip içmemelerini öneririz.

Size ameliyat sonrası kullanacağınız ilaçlarınız telefonla önceden bildirilecektir. Size önerilen bu ilaçlarınızı da yanınızda getirmenizde fayda olacaktır.

Labia minora estetiği öncesi yaptırmam gereken laboratuar testler var mı?

Hayır. Lokal anestezi eşiliğinde yapılan labioplasti ameliyatları öncesinde yaptırmanız gereken herhangi bir laboratuar testi bulunmamaktadır.

Daha önceden kronik bir hastalığınız (kan hastalığı, romatizma, yüksek tansiyon, astım, kalp hastalığı, sara hastalığı, şeker hastalığı gibi), ilaç alerjiniz veya kanda bir enfeksiyon taşıyıcılığınız (hepatit B veya Hepatit C gibi) mevcut ise bunu doktorunuza bildirmeniz gereklidir.

Yine, eğer sürekli olarak ilaç kullanma durumunuz var ise de bizi bilgilendiriniz. Ancak özel durumlarda bir takım kan tetkikleri istenebilir.

Hastalardan en sık olarak ne tür bir labioplasti istemi olmaktadır?


Hastalar en sık olarak labia minoraların tamamen kesilip çıkartılmasını istemektedirler. Bu şekilde kendilerini daha rahat hissettiklerini ifade etmektedirler.

Labia minoralar tamamen çıkartıldıktan sonra dışarıdan bakıldığında "venus yarığı" (venus cleft) oluşur, hoş ve estetik bir genital görünüm ortaya çıkar.


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Labioplasti Ameliyatı Hakkında Sık Sorulan Sorular" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ESERDAĞ Fotoğraf
Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın Yazıları
► Sinüzit Hakkında Sık Sorulan Sorular Op.Dr.Bahadır BAYKAL
► Burun Estetiği Hakkında Sık Sorulan Sorular Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Labioplasti Ameliyatı Hakkında Sık Sorulan Sorular' başlığıyla benzeşen toplam 48 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Tedavisi Nisan 2014
► Vajinismus Egzersizleri Nisan 2014
► Vajinismus Belirtileri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:01
Top